Verwachtingen voor Apple 2015

Met 2014 alweer bijna achter de rug, richten we onze pijlen op 2015. Wat heeft Apple voor ons in petto? Hier volgen in het kort onze verwachtingen, gebaseerd op diverse bronnen. Het gaat deels nog om geruchten, want Apple heeft toch een sterke reputatie met het geheim houden van informatie over nieuwe producten tot vlak voor  de releasedatum.

3 nieuwe iPads

Naast een nieuwe generatie iPad Mini en iPad Air , verwachten we een extra-large iPad met een schermdiagonaal die tussen de 12 en 13 inch uit zal vallen (tegenover de iPad Air, die een 9.7 inch scherm heeft). De nieuwe generatie iPads heeft naar verluidt een A9-soc processor, als opvolger van de huidige A8X processoren in de iPad Air 2.

3 nieuwe iPhones

De iPad-lijn wordt dus uitgebreid met een groter exemplaar. Bij de iPhones staat het tegenovergestelde te gebeuren. De nieuwe iPhone 6S komt er naar verluidt in 3 formaten. Naast de normale iPhone 6S en de iPhone 6S Plus, komt er waarschijnlijk een iPhone 6S Mini. Deze keert qua afmetingen terug naar de tijden van de iPhone 5, met een 4 inch scherm.

5S, 6 (4,7) en 6 (5,5)

iOS 9

En zonder twijfel maakt iOS 9 zijn opwachting als nieuw besturingssysteem van Apple’s mobile devices. We verwachten dat vrijwel alle spannende Apple onthullingen rond September 2015 zullen plaatsvinden. Vanzelfsprekend blijven we het nieuws nauwlettend volgen.