Review: Magbak de ultra-dunne anti-slip iPad (classic air en mini) wall-mount

magbak (1)Vandaag review ik Magbak, de ultra-dunne iPad (of andere tablet) mount. De Magbak wordt naar de buitenwereld omschreven als een ultra-dunne wall-mount, maar in feite zorgt de magbak ervoor dat je je iPad / tablet op bijna elk oppervlak kunt “mounten”.

MagBak is een bekende iPad mount oplossing, die zijn oorsprong op Kickstarter vindt. De bedenker van de MagBak, Alex Baca, wilde een zo dun mogelijke wallmount voor de iPad familie maken en heeft met dat idee in zijn hoofd de MagBak ontworpen.

De MagBak bestaat in feite uit twee heel dunne plakstrips met zeer sterke “aardmagneten” die je op de achterkant van je iPad moet plakken. Hierdoor voeg je als het ware twee strips met sterke magneten toe aan de achterkant van je iPad (of ander apparaat) en kun je je iPad op elke metalen voorwerp mounten (denk aan koelkast, metalen buizen, magneetborden, etc).

Bij de MagBak worden tevens twee strips met aardmagneten en een plakstrip geleverd. Deze stellen je in staat elke muur of ander oppervlak waar de strip geplakt kan worden om te toveren tot een plek waar je je iPad kan bevestigen.

De Magbak is te krijgen in versies voor de iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini en de iPad air.

 

Magbak: Uiterlijk / Design

De magbak plakstrips voor op je iPad zijn gemaakt van een siliconen plakstrips waar sterke aardmagneten in verwerkt zitten. De randen van de siliconenstrips worden direct op de iPad geplakt en de ingebouwde magneten laten de iPad op metalen oppervlakken “plakken”. De siliconen strips zijn stroef en functioneren daarom als een soort antisliplaag.

De siliconen MagBak strips zijn met een dikte van een halve millimeter, erg dun. Dit is een van de grote sellingspoints waarmee de Magbak zich onderscheid van de concurrentie. Naar mijn mening ook een erg belangrijk aspect, aangezien de iPad naast zijn functionaliteiten ook vooral bekend staat om zijn strakke, slanke design.

De MagSticks zijn de (bijgeleverde) metalens plakstrips met aardmetalen waarmee je nagenoeg elk oppervlak om kan toveren tot een oppervlak waar je je iPad op kan “plakken”. Ze zijn klein, volledig metaal(kleurig) en netjes met ronde hoeken afgewerkt. Door kun onopvallende, strakke design is het vanuit esthetisch oogpunt geen probleem om ze bijvoorbeeld in je auto of op een muur te plakken.

De MagBak is te koop in de kleuren: zwart, donker grijs, licht grijs, blauw en rood.

MagBak: What's in the Box.

MagBak: What’s in the Box.

MagBak bouwkwaliteit

De siliconen-strips voelen ondanks hun geringe dikte kwalitatief goed aan. Eenmaal goed aangebracht hechten ze erg stevig vast op je iPad waardoor ik nog niet bang ben geweest dat mijn iPad zal vallen. De MagBak strips dienen ook direct als anti-slip ondergrond voor je iPad, waardoor je iPad niet alleen steviger ligt, maar ook niet direct op de achterkant, waardoor krassen worden voorkomen.

De aardmagneten hebben een bijzondere sterke magnetische kracht, waardoor de iPad op metalen oppervlakken erg stevig “plakt”. Als je de MagSticks gebruikt is dit “hechten” nog sterker omdat je dan met tweemaal de kracht van aardmagneten te maken hebt.

De MagSticks voelen erg stevig aan, de aardmagneten in de MagSticks zitten erg goed bevestigd in hun metalen behuizing.

Onderzijde MagBak (tijdens installatie)

Onderzijde MagBak (tijdens installatie)

Magbak: Functionaliteit

De MagBak doet wat het belooft, het voegt een sterke magnetisch adhesieve functionaliteit toe aan de achterzijde van de iPad. Met zijn minimale afmetingen en strakke design wordt het mooie design van de iPad niet geschonden. Daarnaast kun je de Apple ipad Smartcover prima gebruiken in combinatie met de MagBak. De smartcover kun je hierdoor magnetische vasklikken aan de achterkant als je de iPad gebruikt, erg handig!

De magnetische kracht van de MagBak is erg goed (zeker voor de dikte van 0.5mm) waardoor de iPad ook direct goed en veilig hecht aan elke metalen oppervlak. De MagSticks zijn van dezelfde magneten gemaakt waardoor ook deze kracht erg goed is.

De Anti-slip eigenschap en het feit dat de iPad door de MagBak niet meer op zijn ondezijde rust zijn in mijn opzicht waardevolle bijkomstigheden.

magbak 2

MagBak Prijs

De Prijs van een setje MagBak strips (2x) en MagSticks (2x) kost met verzendkosten ($9.99):  38.32 euro (hier te koop). Dit is naar mijn mening een flinke prijs.

Als je daartegenover de bouwkwaliteit en mooie afwerking hier tegenover zet (en het feit dat de iPad een luxe-product is), zal de prijs voor menigeen te rechtvaardigen zijn. De smartcover van Apple kost bijvoorbeeld ook 39 euro exclusief verzendkosten.

Conclusie

De MagBak (met MagSticks) is een erg dunne, strak afgewerkte set magnetische strips waarmee je je ipad mountable op metalen oppervlakten maakt. De antislip eigenschappen en bescherming die het voor de achterkant van je ipad biedt, zonder het strakke design van de iPad aan te tasten maken het een mooie accesoire voor je iPad.

De prijs van bijna 39 euro (inclusief verzendkosten) zijn niet gering, maar naar mijn mening gerechtvaardigd door de kwaliteit en afwerking van het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *