Review: Xtorm power case voor iPhone 7

xtorm caseVandaag reviewen we een nieuw product van Xtorm, namelijk een hoesje met ingebouwde accu voor de iPhone 7. De accu in deze case heeft een capaciteit van 3100mAh waarmee de iPhone ongeveer 2x opgeladen kan worden.

Wat is een power case

Een power case is een hoesje voor een apparaat, in dit geval een iPhone 7, waar een batterij ingebouwd zit. Deze batterij kan het apparaat van extra stroom voorzien. Daarnaast heeft een case (hoesje) over het algemeen een beschermende werking waarmee het apparaat beschermd wordt bij vallen, stoten en krassen.

Waarop moet je letten bij een power case

Voor de iPhone 7 bestaan er verschillende power cases van verschillende aanbieders. Van belang bij de keuze van een powercase zijn:

  • de capaciteit van de ingebouwde accu: hoe groter de capaciteit hoe vaker de iPhone opgeladen kan worden
  • De pasvorm: een case hoort goed aan te sluiten
  • Uiterlijk: de kleur, materiaalkeuze en vorm zijn uiteraard van belang. Hierbij is er speciale aandacht voor de afmetingen nodig vanwege het gebruiksgemak
  • Kwaliteit van de accu: een accu van goede kwaliteit behoudt zijn maximale capaciteit langer en loopt minder snel vanzelf leeg
  • Aansluitingen

De xtorm power case voor iPhone 7

Xtorm heeft een power case ontwikkeld voor de iPhone 7. Aangezien telefoons steeds sneller worden en steeds meer kunnen worden ze ook steeds meer gebruikt, en voor steeds zwaardere taken gebruikt, met als resultaat: een lege accu, soms nog voor het einde van de dag. Om dit probleem op te vangen gebruiken steeds meer mensen een powerbank, maar hierdoor moet je weer een extra apparaat (de powerbank) met je meenemen en een extra kabel. Een power case lost dit probleem op door als hoesje om je iPhone geplaatst te worden.

De eigenschappen van de iPhone 7 power case van Xtorm

Batterij capaciteit 3100mAh
Batterij type Li-Polymer
Afmetingen 15,5 x 7,1 x 1,5 cm
Input 5V/ 1A
Output 5V/ 1A
Gewicht 100 gram
Meegeleverd Handleiding, micro USB laadkabel

Design van de Xtorm Power Case

De Xtorm power case voor de iPhone 7 is gemaakt van hard plastic met een matzwarte buitenkant.

  • De buitenkant heeft een antislip laagje waardoor hij fijn in de hand ligt.
  • Aan de achterkant is er een uitsparing van ongeveer 1cm hoog en iets minder dan de breedte van de iPhone breed voor onder andere de camera en flitser. Tevens zit er een knop om de accu aan en uit te zetten en zijn er 4 kleine blauwe led-lampjes waarmee de status van de accu aangegeven wordt.
  • Aan de zijkant is er een uitsparing voor het “silent” schuifje waarmee je de iPhone op stil kan zetten. Ook zitten hier de knoppen voor de power-button en de volumeknoppen.
  • Aan de onderkant zit er een mini-usb poort waarmee de accu opgeladen kan worden.
  • Aan de voorkant is er een kleine opstaande rand waardoor het scherm beschermd is bij vallen en zitten er 2 roosterjes voor de onderste speaker.

Kwalitatief voelt de case goed aan.

Gebruiksgemak van de Power case

De powercase wordt bevestigd door de zijkant van de case te verwijderen (kliksysteem), de iphone van boven in de lightening adapter te schuiven en de zijkant er weer op de klikken. De accu (en daarmee het opladen van de iphone) wordt geactiveerd door op de knop aan de achterzijde te drukken (+- 2 seconden).

De iPhone zelf wordt door het hoesje groter qua omvang en tevens zwaarder. Dit voegt ook een significante bescherming aan de iPhone toe. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat puur voor bescherming er betere (en minder omvangrijke) hoesjes op de markt zijn.

De Xtorm power case in de praktijk

Natuurlijk hebben wij de power case voor de iPhone 7 ook daadwerkelijk getest. Met een volledig opgeladen power case konden wij de iPhone 2x opladen. In praktijk zul je dus een lang weekend “zonder elektriciteit” moeten kunnen overleven dankzij deze power case.

Kwalitatief waren wij ook te spreken over deze case, hij voelt stevig aan en de gebruikte materialen stralen kwaliteit en duurzaamheid uit. De case krast niet snel en gaf ons het geval dat de iPhone beschermd was tegen “licht geweld”.

Helaas vonden wij dat de omvang van de iPhone wel fors toenam. Dit is uiteraard onvermijdelijk als je een significante accu wil toevoegen aan je telefoon. De ergonomie bleef goed en daardoor hebben wij het gevoel dat er op dit punt weinig verbetering te verwachten valt.

Een kleine kanttekening: wij vonden het jammer dat het opladen van de battery case niet  door middel van de lightning kabel gaat, maar met de bijgeleverde micro-usb kabel.

De prijs van de Xtorm Power case

De Xtorm power case voor de iPhone 7 kost 59 euro inclusief verzendkosten op de website van de fabrikant. Dit is gezien de kwaliteit van de case en de omvang van de accu naar ons idee een marktconforme prijs.

Conclusie

De Xtorm powercase voor de iPhone 7 is een goede keus voor mensen die een hoesje voor hun iPhone zoeken waarmee ze de iPhone ongeveer 2x kunnen opladen. Het design en de kwaliteit van de case beoordelen wij als goed. De toegenomen omvang waarmee het gebruik van dergelijke cases vrijwel altijd gepaard gaat is een punt dat een potentiële koper goed moet beseffen en zal voor sommigen een belangrijker euvel zijn dan voor anderen.